7.9.08

Kirkkokundin aulismi sivutoimisena potilaana koetuksella

Kirkkokundin aulismi sivutoimisena potilaana koetuksella

Uuden proteesin käyttöönotto-ongelmat, uuden tietokoneen kasaus linux asennuksineen sekä uv-säteily (kaikki yhteensä = stressi) laukaisi ruusun ainoassa sääressäni. Nähtyään valokuvan jalasta lääkäri soitti ja kehoitti menemään heti keskussairaalan päivityspoliklinikalle 30.8 Lauantaina olin keskussairalassa klo 22. Verikokeiden otto ja niiden valmistuminen vei kaksi tuntia jallahden aikaan tiputettiin antibioottia suoneen ja yöpuulle pääsin klo 2.30, Samassa huoneessa huonetoverina oli 76 vuotias kansanmies Hartolasta. Hänen kanssaan oli mukava viikko.

Diabeetikon päiväohjelma alkoi sunnuntaiaamuna

- verensokerin mittaaminen (kolme kertaa päivässä) noin klo 6.30.
- aamupala tuli varttia yli seitsemän
- aamupesu ja paino (neuroosin omaisesti joka päivä)
- lääkärin kierto klo 9 - 11
- tiputus klo 10
- lounas klo 11
- välipala klo 13.30
- päivällinen klo 16
- tiputus klo 18
- iltatee klo 19
- verensokerin otto ennen nukkumaan menoa

Aamupäivän ollessa hoitopainotteinen iltapäivä oli vapaata. PHKS oli työpaikkani 87 - 98 joten tuttuja ihmisiä riitti talossa. Sairaalassa etäisyydet ovat pitkiä Potilaskirjasto on siirtynyt hissien läheltä psykiatrian osastolle. Sinne on kymmenkunta minuutin matka. Sairauteen tutustumisen materiaali on liian kaukana ja kirjasto irtoaa irtoaa sairaalan arjesta. Viitoitus on hyvä mutta takaisin tullessa ei löydä kovin helposti takaisin ja joutuu helposti piipolle

Keskussairaalassa käytetään Swisslog automaatisia kuljettimia jotka ovat saaneet lempinimen vihivaunu. Automaattisen kuljetuksen pulinat kaikuvat käytävillä (Automaattinen kuljetus käynnistyy - Varokaa ja väistäkää olkaa hyvä) tuovat mieleen Englannista ensimmäiset polttomoottoriauton tulon jolloin siitä piti tiedottaa lippua heiluttamalla ja raketteja heittäen. Koskahan kasvottomoa robotteja aletaan käyttää potilaskuljetuksiin?

Osasto 34 henlikökunnan hoito oli tehokkaasti organisoitu, ilmapiiri oli positivinen ja se ansaitsi positiivisimman lahtelaisen arvon. Keskusteltani sairaalan tehokkuudesta tuttavieni kanssa kolme tuttavaani oli samaa mieltä (mm. esimieheni)

Viikko osastolla muodostui ruusuvaivan ohella valmennuskurssiksi diabeetikon päivärutiineista. Kierroilla sai täsmennettyä puolin ja toisin sairauksien piirteitä

Ei kommentteja: