1.12.08

Ristinkirkon kuoro 90 vuotta

Kuoron juhla adenttina loi kuvan moniaktiivisista kirkkomusiikin harrastajien keskittyessä juhlaan. Maa on niin kaunis laulun esitys loi yli 40 henkisen kuoron jonka sointi oli kuin kuoron kuuluu olla. Ideaa kannattaa käyttää uudelleen

Naapurini sanoi että kuoro on "tunnustuksellisesti" kohdallaan. Tässä tapauksessa tunnustus tuntui tylsältä.

Veteraanisoittokunta Jorma Alanteen johdolla toi luostarin puutarhan tuntua Kettelbyn teoksella luostarin puutarhassa. Kettelby teki teatterissa musiikkia ja viikonloppuna soitti kirkossa jumalanpalveluksissa Pitkän päivätyön tehnyt Alanteen muistan 80 luvulta musiikkiopiston lyömäsoittajaorkesterin johtajana ja sovittajana. Näköjään tarvitsee olla ei-kirkkomuusiikko että uskaltaa esittää kukkivaa musiikkia, jota kuoron miehet lauloivat antaumuksella - tulkinnan sisäistäminen tuntui tulevan sydämestä suoraan - Kyrie eleison.

Advettina olemme tottuneet Maasalon advesttivesperin kuulemiseen, jonka olisis toivonut kuulevan vaikka väliajan jälkeen.

Konserissa esiintyivät:
Veteraanisoittokunta johtaa Jorma Alanne.
Mukkulan kirkkokuoro ja Mukulakuoro, valmennus Johanna Huovinen.
Ristinkirkon kuoro johtaa Pauli Pietiläinen ja Aarre Manninen
Veteraanisoittokunta johtaa Jorma Alanne.
Mukkulan kirkkokuoro ja Mukulakuoro,valmennus Johanna Huovinen.
Aurora Ikävalko, sopraano.
Hannu-Heikki Hakulinen, tenori
Johan Tilli, basso.
Olavi Anttila ja Pauli Pietiläinen, urut.

Wikipedia
Edition Tilli on oopperalaulaja Johann Tillin marraskuussa 2006 perustama suomalainen klassisen musiikin nuottikustantamo.
Edition Tilli valikoimassa on orkesteri- ja kamarimusiikkia, hengellistä ja maallista kuoromusiikkia, yksinlauluja sekä urkumusiikkia 1500-luvulta tähän päivään. Edition Tilli keskittyy erityisesti suomalaisiin säveltäjiin ja heidän musiikkinsa ja haluaa myös saattaa nykyaikaiseen julkaisumuotoon vähemmän tunnettujen säveltäjien unohduksiin joutuneita sävellyksiä.

Ei kommentteja: