23.3.09

Varajäsenenä

Olin edellisellä kaudella Keski-Lahden srk:n Valoa Lahteen ryhmittymän Päivi Palorannan varajäsenenä. Valoa Lahteen rymittymässä pidettiin yhteyttä kokousten välillä ja raportoitiin toisille jäsenille kokousten kulusta.

Tällä kaudella ei rymittymä liittyi ns. seurakuntaväen listaan. Olen kolmas varajäsen Lista ei ole pitänyt istuntokauden alettua mitään erityisempää yhteyttä. Kutsut kokouksiin tulee 2 – 3 vurokautta ennen kokousta. Kokouskutsu 0 – 2 päivää kahta ennen kokouskutusua. Viimeksi sain kyselyn keskiviikonkokousta edeltävänä maanataina. Nopeuttaakseeni asioihin tutustumista hain esitylistan välittömästi. Avattaani listan kuomasin saaneeni edellisen kokouksen esityslistan., joten uudelleen hakemaan listaa.

Varavaltuutettu on epäkiitollisessa asemassa kun seurakuntaväki ei ole yhtä selkeästi organisoitu ja johdettu kuin listat joiden taustavoimana on poliittinen puolue.

Asiaa korjaisi kyselytunti, johon voisivat osallistua myös varaedustajat.Viestinnän johtokunnassa varajäsenent kutsutaan kokoukseen. Systeemi on toivonut joustavasti.

Ei kommentteja: