25.12.06

Jouluaaton yöhartaus klo 23

Jouluaaton yöhartaus klo 23


Jouluaaton yöhartaus kokosi 600 – 700 kirkkovierasta. Nuorten seurakuntalaisten osallistuminen vahvisti tuntua uskontunnustuksessa sanotusta ”uskoomme yhteiseen yhteiseen seurakuntaan seurakuntayhtymän sijaan.

Kahdeksan ehtoollisavustajaa mahdollisti nopean messun Tilaisuus kesti vartin yli tunnin.

Kaisa Kautto toimi tällä kertaa urkurina. Hänen rekisterinsä käytti urkuja sen luonteelle sopivalla tavalla. Virren veisuu oli nuorekkaan rytmistä ja erittäin laulettavaa, J.S. Bachin Es – duuri preludin olisi kuunnellet mielellään loppuun asti. Kuuntelisin Kaisaa enemmänkin urkurina.

Iloitsin Kaisan isän Taisto Häklin sairauden jälkeisestä toipumisesta. Bachin yksinlaulut olivat helmiä. Joulun ajan musiikissa heijastuu pakkasaamumainen selkeys.


Häklin toiminta oli kaksitasoinen. Tulkitseva muusikko näkyi yksinlauluissa. Liturgiassa ja virsissä kanttorius tuli esiin - uudehkot messusävelmät laulettiin kuin stemmaharjoittaja laulaa. Seurakunnan oli helpompi jäsentää ja oppia. Häkli on tuottanut erilaista materiaalia. Häkli on "kunnon kanttori"

Kirkkoväärtit toivottivat kirkkokansan tervetulleeksi. Avustajani kertoi olleen miellyttävä kokemus että kirkkoon toivotetaan tervetulleeksi.

Joulun ajan musiikissa heijastuu pakkasaamumainen selkeys. Aattoaamuna Adamin jouyö esitettiin trumpetilla, säestys uruilla.


Ei kommentteja: