30.12.06

Richard Holloway (entinen Edinburghin piispa)

Radio oli auki - Merkkituotteen (Toimittajana J.P. Pulkkinen) oli haastateltavana Richard Holloway (entinen Edinburghin piispa) kirjastaan Kasvoja pilvissä.

Mikeleenjääneitä poimintoja (en tehnyt muistiinpanoja - saattavat olla liian summittaisia muistikuvia)

Haastattelussa piispa totesi että kirkkouskovaisille raamattu on enenmmänkin maapallon käyttöohje, kun taas muilla on myös hengellinen (spirituaalinen) kokemus. Sen vuoksi taitelijalla joka ei ole uskossa on parempi kyky havaita Jumalan suuruus ja kokea hengen suuruus.

Minulle jäi vaikutelma että Hollowayn mukaan "pakana" voisi kokea paremmin Jumalan hengen suuruuden. Kirja on luettava.

Holloway sanoi tehneensä virheen kun käytti uusia käännöksiä - vanhojen käännösten henki sopii paremmin kun kulttuuritausta on muuttunut.

Yhdessä koettu kiljaisuus, musiikki, taide on osa hengellistä kokemusta jumalan sanan ohella.

Ohjelma podcastina. Ohjelma oli uusintaesitys.

Pulkkinen viittasi Arto Antturin Voimalassa esittämiin ajatuksiin.

Ohjelman esittelystä:
Raamatun kertomuksia ajatellaan totuuksina ja moraalisina ohjenuorina, mutta myytteinä ja kirjallisuutena niiden arvo voi olla paljon suurempi.
Vaatteet ilman keisaria
Kesto 00:41:26

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Me uskovaiset ymmärrämme toisaalta niin, että Raamatun sanoman oikein ymmärtäminen edellyttää Jumalan apua, eli Pyhän Hengen antamaa valoa ja ymmärrystä. Apostoli Paavali kirjoittaa: "Jos meidän julistamamme evankeliumi on peitossa, se peitossa niiltä, jotka joutuvat kadotukseen. Tarkoitan niitä, joiden mielen tämän maailman jumala on sokaissut, niin että he epäuskossaan eivät näe Kristuksen evankeliumin kirkkaudesta säteilevää valoa... " (2. Kor. 4:3,4)

Pauli Pietiläinen