14.12.06

Seimiretkellä

Lahdessa on tehty huomattava kulttuuriteko. Liikkeiden ikkunaan on ympäri keskustaa laitettu seiminäyttely. Seimet ovat keskitetysti Hämeenkadun ja Vapaudenkadun välillä. Postilaatikkoon torilla voi tiputtaa leimattavaksi joulukortin seimikaupungin erikoisleimalla. Punaista kuorta ei voine laittaa varmaankaan postilaatikkoon.

Kävin pari viikkoa sitten aamupäivällä kiertämässä aloittaen Hämeenkadun loppupäästä. Kaikki liikkeitä en edes löytänyt. Seimistä on runsauden pula. Tunnin päästä olin havainnut kolmasosan seimistä.

Oli pysähdyttävä miettimään. Suunnitelman pohjaksi piti tehdä laskelma. Kolmisenkymmentä kohdetta, jokaisessa kymmenen minuuttia. Näyteikkunasta ei heti suoraan havaitse seimeä nopeasti. Poikkeuksena Forsiuksen selkeä ikkuna jossa ei ole muuta esillä.

Seimiretki


Kohteita 22
Aika 00:10
Kokonaisaika 03:40

Aikaa saisi kulumaan tähän vuodenaikaan melkein valoisan ajan (alle kuusi tuntia). Välillä on hyvä poiketa syömässä ja kahvilla. Joulun aikana on hyvä ottaa omat eväät mukaan. Jouluna on aikaa kiertää.

Lahdessa on järjestetty opastettuja kierroksi turisteille. Voisiko seurakunta järjestää seimiretkiä kaupungilla esim. viiden euron hintaan kahvitarjoilulla?

Aikaisempi kirjoitus Seimiretki Lahdessa

Kotimaisten kielten tutkimuskeskus Seimestä

Ei kommentteja: