15.6.07

Onko kahvilakulttuuria?

Hannu Huovilainen kirjoittaa blogissaan:

autot torilla

Kahvihetki torilla lauantaina kauniissa auringonpaisteessa vaikuttaa ensi alkuun mukavalta ajatukselta. Käytännössä kyse ei ole mistään torielämästä nauttimisesta, vaan enemmänkin kuin istumisesta pysäköintipaikalla. Tämän päivän torinäkymää eivät hallitse myyntipöydät ja vilkas torielämä, vaan torimyyjien autot ja niistä kantautuva musiikki. Miten tori saataisiin takaisin kaupungin asukkaille?

Olin talvella menossa kahville tuttavani kanssa. Ehdotin kahvipaikaksi viehättävää Marian Kammaria. Ystäväni toivoi että menisimme muualle, kun hänen esimiehensä pitää siellä työmaapalaveria (kiinteistöpalvelu).

Samoin asumuspalveluyksikössämme asiakas (=asukas) toteaa olevansa kahden fysioterapeutin työmaakokouksessa jossa keskustellaan henkilökunnan pukukaappien paikasta tai lomamatka suunnitelmista työajalla. Talon torstaikahvilla kahvi maksaa euron ja kirjaston kirjojen poistomyynnissä vanha raamattu puoli euroa.

Kahviloiden kahviosaaminen on jäämässä asiakkaiden osaamisesta jälkeen. Asiakkaina ajattelemme likaa kahvin edullisuutta emmekä huomaa saavamme arkkitehtuurin, kulttuurin tai historian vaikutelmaa - istumme vaikka parkkipaikalla olevassa kahvilassa.

Lue Missä viipyy kahvilakulttuuri (Viisi tähteä arrow Kahviklinikka arrow Missä viipyy kahvilakulttuuri?)