6.12.06

Itsenäisyyspäivän ohjelmaa

Apteekkikäynti mopolla

Naapuri pyysi ostamaan yskänlääkettä. Muuten olisin taas ollut koko päivä sisällä.


Pyhäisin on auki apteekeista yliopiston apteekki. Apteekkiin on laitettu vanhaan taloon pitkä ramppi jota pitikin pääsee ostoksille ne jotka käyttävät apuvälineitä tai lastenrattaita Menin ostamaan yskänlääkettä. 50 – luvulla lääkäri kirjoitti reseptiin yksilöllisen mixtuuran ohjeen ja sisällön jonka apteekki valmisti. Valmiiden yskänlääkkeiden tultua onkin tiedettävä tarvitseeko limaa irrottavaa tai rauhoittavaa lääkettä. Apteekista onkin syytä kysyä mitä kannattaa ostaa.
Kassalta on mopolla peruutettava takaisin koska mopo ei mahdu kunnolla taittumaan ulko-ovelle.



Paluumatkalla huomasin kellon olevan 9.50, joten menin Ristinkirkkoon.


Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen aikana ilma oli poikkeuksellisen suosiollinen. Armeija oli pystyttänyt ulos teltan, joka oli laitteistoja varten (generaattorit ja vahvistimet)..

Jalkapallofanaatikko oikeusneuvosmies Jari Karppinen toivotti kirkossakävijän tervetulleeksi. Jumalanpalvelus oli musiikillisesti rikas. Veteraanisoittokunta säesti osan virsistä ja esitti alkusoiton. Veisuu oli voimakasta, osansa oli Lahden Mieskuoron paikallaololla. Mikko Kalliomaan työ näkyy kuoron soinnissa.

Erityisesti Anne-Mari Kopon liturgin osuus oli vahva ja tyylikäs (vaikkei jp:tä pitäisi arvostella). Saarnaajan ajatukset oli aluksi hakuteillä kun aloitti saarnansa (Tämän itseppäisyys itsenäisyyspäivän tekstinä on...). Saarna oli pikku lipsahduksesta huolimatta hyvin valmisteltu ja jäsennelty.

Kanttorit pysyivät taka-alalla ja antoivat vieraiden musiikin nousta esiin. Kaisa Kauton laulussa on taitoa ottaa huomioon kovaäänislaitteiston ongelmat – tulos on miellyttävä. Pauli Pietiläinen hallitsee hankalan soittimen rekisteröinnin.

Tekstinlukijana Esko Ojala selvästi artikuloivana antoi arvonsa lukukappaleille. Ojalan ”spiikkaus” esim. Liput poistuvat on selkeää. Toivoisi että häntä voitaisiin käyttää enemmänkin.


Sankarihaudoilla oli seppeleen lasku. Näin tuttuja joita ei ollut nähnyt pitkään aikaan.



Ei kommentteja: