5.12.06

Kävelyharjoitukset ja vesivoimistelu

Olen menettänyt vasemman jalan diabeteksen seurauksena. Jalan tynkäni on lyhyt, joudun laittamaan sen jalkaan avustajan kanssa. Niina on opiskelukaverineen harjoittelemassa talossamme. Tytöt laittoivat proteesin paikalleen nopeasti ryhmätyönä. Tein aamulla kävelylenkin talon ympäri. Kävelin jyrkkää rinnettä. Pyörätuolia työntäen seurasi Niina.
Niina opiskelee ammattikorkeakoulussa hoitajankadulla Sosiaali- ja terveysalan laitoksessa. Olin töissä siellä 1994 - 1996. Kävelymatka ei ole huimaava tavalliselle ihmiselle.

Kävelynopeuteni on 0,9 km tunnissa - jos jaksan kävellä niin pitkään. Parisataa metriä kerralla on paljon. Lenkin aikana satoi hieman, muttei paljoa. Uusin lenkin - tällä kertaa Niina seurasi mopolla (MiniCrosser), samalla tutustui tulevan työn apuvälineosuuteen. Niina oppi ajamaan, käyttämään vapaakytkintä ja laittamaan mopon lataukseen.

Iltapäivällä lounaan jälkeen oli vesivoimistelu. Tein fysioterapeuttien, Katja Kydön suunnitteleman ja Kirsi Volasen täydentämän ohjelman. Kesto oli noin 30 minuuttia. Samalla verestin hoitajankadun kuulumisia Ninan ollessa apuna ja turvana.

Tietoa vesiliikunnastaja tarvikkeiden hoidosta
Wikipedia vesijuoksu
Vesiliikunnan uutiset
Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy

Ei kommentteja: